Blog » Pagina 7 van 12 » Your Natural Life

Blijf op de hoogte!
Category filter:AllAfvallenBeautyBewegenDarmklachtenDiabetes type 2DinerDiversenGuilty pleasuresHormonale aandoeningenHuidklachtenLunchMedicijnenMedicijnen uit de natuurOnderzoekOntbijtOntspanningOvergangPraktijknieuwsReceptenSaladesSoepenStress en burn-outUncategorizedVoeding & LifestyleZiektebeelden
No more posts

havermout-appelbrood.jpg

Havermout-appel-brood

Een heerlijk alternatief voor de traditionele boterham

Ingrediënten havermout-appel-brood

250 gram havermout, gemalen

30 gram gemalen lijnzaad

30 gram pompoenpitten

3 el kaneel

3 eieren

190 ml amandelmelk melk

snuf zout

2 kleine appels (Elstar)

optioneel: 2 el rozijnen

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden voor

Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes

Maal de havermoutvlokken in de blender tot meel

Meng alle droge ingrediënten door elkaar

Voeg de eieren en de melk erbij en mix dit met de blender of handmatig door elkaar. Indien het beslag te dik is, voeg wat meer melk toe

Schep de appel en de rozijnen (optioneel) door het beslag

Bekleed het bakblik met bakpapier.Zet het brood in de oven en laat dit 45 minuten bakken. Kijk met een sateprikker of vork of het brood gaar is.

 


dna-1903319_640.jpg

Ortho vs regulier en onbegrip

Hoe werkt een orthomoleculair therapeut?

Door de ogen van Yvonne van Stigt, Master in de klinische Psycho Neuro Immunologie

In de hedendaagse orthomoleculaire therapie onderzoekt deze behandelaar waar de biochemie van de cliënt vastloopt. Daarna zal hij of zij op zoek gaan naar oplossingen om de biochemische processen weer vlot te trekken. Dat kan met vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden, aminozuren, vetzuren, maar ook met lifestyle interventies.

Om überhaubt enig inzicht in de biochemie van de cliënt te hebben, zal de behandelaar zich moeten verdiepen in de fysiologie, de pathologie en de biochemie van het lichaam. Hij zal niet alleen inzicht moeten hebben in werkingsmechanismen, maar ook in de samenhang tussen de verschillende systemen en biochemische processen. En ik verzeker je, dat is bij lange na niet eenvoudig.

Artsen flabbergasted

Regelmatig krijg ik regulier werkend, maar ‘open minded’, artsen bij mij op cursus. Deze artsen gaan stuk voor stuk flabbergasted naar huis en vragen zich af waarom zij deze informatie nooit in hun opleiding hebben gehoord. Want ook al noemt Wikipedia de orthomoleculaire behandelwijze een pseudowetenschap, de kennis die wij gebruiken is net zo wetenschappelijk als die in de reguliere geneeskunde. Volgens Wikipedia is de wetenschappelijke consensus dat het nut van hoge doseringen vitaminen en mineralen onvoldoende is aangetoond.

Ook het Voedingscentrum ziet geen heil in de orthomoleculaire benadering omdat zij ervan uitgaan dat er maar weinig deficiëntieziektes bestaan. Met deze opvatting laten zij zien dat zij het paradigma gewoon niet begrepen hebben. Het gaat namelijk niet om deficiënties zoals scheurbuik, maar het gaat om een disbalans in de biochemie, veroorzaakt door vaak subtiele tekorten.

Je kunt het vergelijken met het bakken van een cake. Daarbij luistert de hoeveelheid bakpoeder, suiker, zout, bloem en eieren heel nauw. Met een ei minder wordt het misschien wel een cake, maar geen luchtige cake. Met minder suiker wordt het ook een cake, maar wordt deze minder smakelijk. Zo werkt het ook in het lichaam met subtiele nutriënten tekorten. Je gaat er niet meteen dood aan, maar goed functioneren wordt wel een uitdaging.

Orthomoleculaire geneeskunde is maatwerk

In wetenschappelijk onderzoek naar het nut van hoge doseringen vitaminen en mineralen wordt er gekeken of de gemiddelde mens baat heeft bij zulke (algemene) hoge doses. En daar wringt nu net de schoen. In de orthomoleculaire geneeskunde leveren we maatwerk. Net zo min als dat de gemiddelde mens baat heeft bij het toedienen van een specifiek antidepressivum, zal de gemiddelde mens baat hebben bij een hoge dosis vitaminen en mineralen.

In de geneeskunde krijgen patiënten medicatie voorgeschreven die (hopelijk) past bij hun klachten. En dan is het trial and error om te zien of het werkt.

In de orthomoleculaire geneeskunde krijgen cliënten specifieke nutriënten voorgeschreven, in een dosis passend bij de waarneembare biochemische verstoring van het lichaam. Die verstoring uit zich in diverse klachten, in een klachtenpatroon, waardoor de behandelaar weet in welk biochemisch proces de verstoring zich bevindt.

Voorbeeld

Wij mensen worden niet allemaal met hetzelfde DNA en onder dezelfde omstandigheden geboren. Dat lijkt een open deur, maar in de geneeskunde wordt er nog te vaak voorbij gegaan aan het feit dat we allemaal anders zijn.

Stel dat je geboren wordt met een mutatie in het BCO1 gen. Dat gen maakt het enzym beta carotene oxygenase, om van beta caroteen vitamine A te maken. Als je dat enzym niet goed kunt maken, heb je een grote kans op een vitamine A tekort.

Deze mutatie komt behoorlijk veel voor, maar de klachten ontwikkelen zich meestal heel geleidelijk. Wanneer je nachtblind wordt, is het voor veel artsen wel duidelijk dat je hier last van hebt. Maar als je andere klachten ontwikkelt, is het meestal niet zo duidelijk. Deze mensen hebben geen baat bij de ADH aan beta caroteen, zij zullen met een vegetarisch dieet zieker worden, terwijl dit voor anderen juist heilzaam kan zijn.

Bij een marginaal vitamine A tekort ontstaan er klachten van de slijmvliezen, van de immuniteit, of problemen in de schildklierwerking, de bindweefselopbouw, darmklachten of ijzerhuishoudingsproblemen. Ik durf te wedden dat er bij dit soort klachten maar weinig artsen de vitamine A status zullen laten checken. Mits zij dit wel doen, zullen ze een marginaal tekort niet zien als sleutel van de vele klachten.

En dit was nu nog maar één voorbeeld, door een mutatie van één gen! En er zijn natuurlijk nog veel meer genen, maar evenzovele omstandigheden die de werking van die genen beïnvloeden. Je kunt je misschien voorstellen dat stress in combinatie met een vitamine A tekort (of B, C D, E of wat dan ook) nog veel meer problemen veroorzaakt. En dat het dan wel makkelijk is om de stress de schuld te geven. (Het zit vast tussen de oren.) Zo lopen er massa’s mensen bij de psycholoog die misschien last hebben van een biochemische verstoring.

Orthomoleculaire benadering

Een Orthomoleculair Therapeut zal bij mensen met chronische aandoeningen op zoek gaan naar wat er in de basisbiochemie ontbreekt, waardoor het lichaam niet meer kan doen wat het zou moeten doen. Dat is de omgekeerde benadering van de reguliere geneeskunde, waar met medicijnen bepaalde biochemische ontsporingen worden gestopt of geblokkeerd.

De orthomoleculaire benadering is gebaseerd op preventie en ondersteuning van de biochemie van het lichaam en de reguliere benadering is gericht op de acute hulp en het onderdrukken van symptomen.

Nu is het geen wedstrijd tussen beide paradigma’s. Ik denk dat beide vormen van geneeskunde iets toevoegen aan het welzijn van de mens. Het is alleen de kunst om dat van elkaar te zien en te waarderen. Het zou mooi zijn als beide paradigma’s respectvol naast elkaar en in samenwerking met elkaar, kunnen bijdragen aan een gezondere samenleving.

Bron: OPFG


mayoniase-2.jpg

Recpet mayoniase

Maak zelf je mayonaise van gezonde olie, zonder suiker en ongezonde toevoegingen

Zelf mayonaise maken is niet moeilijk. Een potje mayonaise kan je ongeveer een week bewaren in de koelkast.

Ingrediënten:

* 300 ml koolzaadolie

* 4 eierdooiers op kamertemperatuur

* 1 teentje knoflook geperst

* 4 tl Dijon mosterd mild

* 4 el citroensap en de rasp van 1 citroen

* zeezout en peper naar smaak

mayonaise

 

Bereiden:

* Meng alle ingrediënten met een blender of staafmixer, behalve de olie

* Voeg daarna beetje bij beetje de olie toe tot alle olie opgenomen is in het geheel

* Voeg vervolgens een beetje citroenrasp toe en proef voordat je er evt. meer bij doet

* voeg naar smaak peper en zout toe en evt. wat extra mosterd indien gewenst

 

Zorg dat de mayonaise in een schone glazen pot bewaard wordt in de koelkast.

 


bacteria-3658992_640.jpg

Microbiota & onze gezondheid

Wat is de relatie?

De grote vraag is: hoe komt het dat wij tegenwoordig steeds vaker intolerant zijn voor voedingsmiddelen, allergieën en huidklachten hebben, naast westerse welvaartziekten als overgewicht, Diabetes type, en hart- en vaatziekten? Aandoeningen die pakweg 200 jaar geleden nog niet bestonden als zodanig.

Tegenwoordig wordt er veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen onze (on)gezondheid en de microbiota (vroeger noemden we dat darmflora) en dan worden er toch een aantal zaken benoemd die te maken zouden kunnen hebben met deze aandoeningen:

  • We eten steeds meer geïndustrialiseerd en bewerkt voedsel
  • Er wordt veel antibiotica gebruikt
  • Er is een grote toename van keizersneden
  • Moeders geven minder vaak borstvoeding

Deze factoren hebben onder andere invloed op onze microbiota.

  • Zo wordt het bewerkte voedsel uit de supermarkt wordt door ons lichaam vaak niet herkend als voedsel, waardoor het eerder ons lichaam belast (en ons moe maakt) dan dat ons lichaam er iets positiefs mee kan doen.
  • Een antibioticakuur tast je microbiota flink aan waardoor de diversiteit een stuk lager wordt, met alle gevolgen van dien.
  • Moeders geven bij een natuurlijke bevalling hun microbiota mee aan de baby en zuigelingen krijgen via borstvoeding de flora van de moeder mee.
  • Ook de zo belangrijke HMO’s krijgen baby’s via borstvoeding binnen: Human Milk Oligosacharides. Dit zijn meervoudige koolhydraten die als voeding dienen voor de microbiota van de baby.

Wat is dat eigenlijk, microbiota?

  • Onze microbiota is zo uniek als onze vingerafdruk
  • Microbiota omvat alle bacteriën in onze darmen
  • Ons maagdarmkanaal is 2 tennisvelden groot (400 m2)
  • 95% van de bacteriën in ons lichaam bevinden zich in ons maagdarmkanaal
  • We hebben evenveel bacteriën als cellen in ons lichaam
  • De bacteriën omvatten 1-2 kg in gewicht
  • We hebben 500-1000 verschillende bacteriën

Wat doet de microbiota?

  •  Bacteriën in onze darmen leren ons immuunsysteem onderscheid te maken tussen goede en slechte bacteriën.
  • Het verteren en afbreken van ons voedsel met behulp van enzymen die via cellen in onze mond, maag en darmen afgescheiden worden. De alvleesklier speelt hier een belangrijke rol
  • Bepaalde bacteriën in onze darmen kunnen stofjes aanmaken die ons lichaam zelf niet kan aanmaken, denk aan vitamine K, B12 en foliumzuur, maar ook aminozuren en signaalstofjes voor ons zenuwstelsel om aan te geven of we verzadigd zijn of niet (afvallen!)
  • Het draagt bij aan ons afweersysteem en beschermt ons tegen ziekteverwekkers
  • De aan- of afwezigheid van bepaalde darmbacteriën kan mede bepalen of je kunt afvallen of niet, dus ook regulatie van ons metabolisme vindt hier deels plaats.

Er moet nog veel onderzoek plaatsvinden naar het causale verband tussen bepaalde ziektes en onze microbiota. Van deze aandoeningen is een verband aangetoond met de samenstelling van de microbiota:

  • Metabole ziektes zoals diabetes type 2, NALFD (non-alcoholische leververvetting, hart- en vaatziekten, ontstekingen van de darm (CU en Crohn) en obesitas
  • Allergieën: astma, hooikoorts, eczeem en huisstofmijtallergie
  • Colonkanker
  • MS, autisme en depressie
  • Antibioticum geassocieerde darminfectie (Clostridium difficile infectie)

Je bent wat je eet

Om een gezonde microbiota te verkrijgen is het belangrijk dat je gezond eet. Maar wat is gezond eten, daar zijn de meningen nogal over verdeeld.

Diëten die bijvoorbeeld een bepaalde voedselgroep bijna volledig uitsluiten kan leiden tot een kleinere diversiteit in de darmen. Low Carb diëten zijn erg populair maar uit onderzoek is gebleken dat een te lage inname van koolhydraten kan leiden tot een afname van de hoeveelheid korte-keten-vetzuren in de darmen, waaronder butyraat. En dit kan weer leiden tot een afname van de hoeveelheid butyraat producerende bacteriën van het geslacht Roseburia, Bifidobacterium en Eubacterium.

Waarom is butyraat belangrijk voor onze gezondheid?

Bepaalde bacteriën in het colon produceren butyraat, naast nog andere korte-keten vetzuren zoals propionaat en acetaat. Butyraat is een van de belangrijkste energiebronnen voor darmepitheelcellen. De receptoren waarop butyraat effect heeft bevinden zich echter overal in het lichaam. Butyraat ontstaat door de fermentatie van voedingsvezels. Butyraat werkt ontstekingsremmend en is daarnaast een belangrijk stofje voor ons immuunsysteem en onze immuunrespons.

 

HELP! Wat is nu gezond?

Basis gezonde voeding

  • Eet zoveel mogelijk vers en onbewerkt: je lichaam herkent dit als voeding en kan er energie van maken
  • Eet zo gevarieerd mogelijk. Probeer eens een lijstje bij te houden en 20-30 verschillende planten te eten per maand
  • Eet rustig en kauw goed, hierdoor produceert je mond verteringsenzymen
  • Probeer je vezelinname te verhogen naar 30 gram per dag. Bouw het rustig op en zorg dat je er voldoende water bij drinkt
  • Eet prebiotische producten als ui, knoflook, prei en artisjokken
  • Eet gefermenteerde voeding zoals kefir, miso, zuurkool uit het vat, kimchi en mits je tegen lactose kunt yoghurt
  • Beweeg, ontspan en slaap voldoende
  • Gebruik ghee en extra vierge kokosolie in je voeding, deze bevatten beide korte-keten-vetzuren (butyraat ofwel boterzuur)

 

Let op: heb je buikklachten, opgeblazen gevoel en regelmatig diarree en/of verstopping? Dan is het aanbevolen eerst te laten onderzoeken waar dit vandaag komt. Bijvoorbeeld via de EMB-test.

 

Ben je benieuwd hoe jouw microbiota eruitziet en wat je zou kunnen eten om je profiel en dus je gezondheid te verbeteren, klik dan hier.

 

 

 

 

Bronnen:
Het brein in je buik van Justin & Erica Sonnenburg
www.MyMicroZoo.com

 

 

 

 


white-2408571_640.jpg

Bloemkool-nasi

Bloemkool-nasi is een heerlijk gezonde versie van de tradionele nasi met witte rijst.

 

Ingriënten voor 2 personen:

  • 200 gram bloemkoolrijst (kant en klaar te koop in de supermarkt of zelf raspen)
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 paprika in blokjes
  • 200 gram taugé
  • 150 gram prei in ringen
  • 3 tenen gehakte knoflook
  • 1 eetlepel Tamarin
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • Kokosolie

 

Zelf kruidenmix maken:

  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl laos
  • 1 tl gemberpoeder

 

Bereiden:

  • Verwarm de olie in de pan, bak ui en knoflook en voeg daarna prei en paprika toe
  • Doe de gemengde kruiden erbij en vervolgens de bloemkoolrijst, roer alles goed door elkaar
  • Doe er naar smaak wat tamarin doorheen plus peper en zout
  • Bak ondertussen 2 spiegeleitjes
  • Voeg op het laatst de taugé toe zodat het knapperig blijft.

 

Optie: doe er 100 gram blokjes kipfilet p.p bij of  i.p.v. de spiegeleieren.


bacteria-1832824_640.png

Your Natural Life is partner van MyMicroZoo te Leiden.

Via ontlastingsonderzoek kan je laten checken hoe jouw darmbacteriën je gezondheid beïnvloeden.

Sowieso is het momenteel belangrijk om ervoor te zorgen dat we weerbaar zijn en ons immuunsysteem ondersteunen waar het kan. Bij de uitslag van MyMicroZoo kan ik een passend voedingsadvies maken. Na een online intakegesprek en analyse van jouw voedingsdagboek uiteraard. MyMicroZoo biedt nu 15% korting op de testkits t/m 6 april 2020!

Zit je om wat voor reden dan ook thuis momenteel? Dan heb nu even de tijd om een gezondheidscheck te doen.

Bestel je testkit bij MyMicroZoo, kies Your Natural Life als therapeut en ontvang een passend voedingadvies bij de uitslag.

 

Voor meer informatie ga naar de website van MyMicroZoo en check ook deze pagina.


omelet-933514_1280.jpg

GROENTE OMELET

Ontbijt voor hormonale balans. Wil jij van je insulineresistentie af? Met dit ontbijtrecept, hou je je bloedsuiker mooi vlak!

 

Ingrediënten voor 1 grote of 3 kleintjes:

1 kopje geraspte courgette

1 kopje spinazie, klein gesneden

15 blaadjes verse basilicum, klein gesneden

75 gram fetakaas, kleine stukjes

3 eieren

1 eetlepel provencaalse kruiden

Peper en keltisch zeezout

 

Bereiden:

Doe de groenten, feta en kruiden in een grote kom

Klop de eieren los in een andere kom en meng dan alles door elkaar

Verwarm een koekenplan en giet er olijfolie of kokosolie in

Schep het mengsel in de pan, maak 1 groot omelet of meerdere kleintjes

Laat garen en draai om totdat het ei gestold is

 

EET SMAKELIJK!

 

Bron: Het Energieke Vrouwen Voedingskompas

girl-3047297_1280.jpg

PCOS: Symptomen, oorzaken en oplossingen

Regelmatig krijg ik vrouwen in mijn praktijk met de symptomen van PCOS.

PCOS betekent: polycysteus ovariumsyndroom. Het is dus geen ziekte maar een verzameling van symptomen.

Deze vrouwen komen soms onverklaarbaar aan, hebben een onregelmatige of uitblijvende menstruatie, huidproblemen, moeite om zwanger te raken of haarverlies.

Gelukkig kan je zelf veel doen om deze symptomen te bestrijden.

Herken jij deze symptomen:

  • Onregelmatige of uitblijvende menstruatie
  • Moeilijk of niet zwanger kunnen worden
  • Acné / onrustige huid
  • Gezichtsbeharing bij vrouwen
  • Haarverlies op het hoofd
  • Veel ei blaasjes aan de rand van de eierstokken (te zien op een echo)
  • Instabiele bloedsuikers
  • Hoge bloeddruk
  • Depressiviteit/somberheid
  • Moeilijk gewicht verliezen of aankomen
  • Oestrogeendominantie: dit herken je o.a. aan gespannen borsten, vetopslag op de benen, PMS, heftige menstruaties, hormonale migraine of afwijkende uitstrijkjes

Oorzaken van PCOS kunnen zijn:

Herken jij deze symptomen, dan is het belangrijk om actie te ondernemen!

Een arts zou o.a. kunnen adviseren om:

  • De anticonceptiepil te nemen
  • Progestageen te gebruiken (synthetische versie van progesteron)
  • Naar een diëtiste te gaan om af te vallen
  • Bij een uitblijvende zwangerschap: hormonen om de cyclus op gang te brengen

Wil jij het liever natuurlijk oplossen met voeding en leefstijl, overweeg dan de volgende interventies onder begeleiding van een orthomoleculair therapeut:

  • Aanpakken van de insulineresistentie en hormonale disbalans middels aanpassingen in je voeding
  • De juiste beweging om van de insulineresistentie af te komen en het hormonaal evenwicht te herstellen
  • De juiste supplementen slikken om het proces te ondersteunen: denk o.a. aan DIM, omega 3, adaptogene kruiden voor hormonale balans, vitamine D3 en een vitamine B-complex.

Blijf niet met je klachten doorlopen, een hormonale disbalans kan vervelende gevolgen hebben die niet vanzelf opgelost worden, maar gerichte actie vragen.

Wil je hulp bij PCOS? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek of een intake. Via de praktijk is het ook mogelijk om een hormoonprofiel vast te laten stellen middels een speekseltest of onderliggende klachten in kaart te brengen via een EMB-bloedtest.

 

Bron: PlaceboNocebo

 

 


courgette-spinaziesoep-1280x960.jpg

Recept courgette-spinazie soep

Vind je het moeilijk om voldoende groente aan je menu toe te voegen? Maak dan eens een groentesoep! Dit is een eenvoudige manier om je hoeveelheid groente per dag een beetje op te krikken.

Ingrediënten voor 2 porties: (of liever nog maak een hele pan en doe porties in de vriezer)

1 Ui

2 Teentjes knoflook

1 el Kerriepoeder

1 tl Gedroogde koriander

1 Courgette

Spinazie 100 g

Groentebouillon 750 ml (bouillonblokje Zonnatura)

50 gram kidneybonen

Beetje Kokosmelk naar smaak

 

Bereiden:

  • snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een soeppan met kokosolie op middelhoog vuur.
  • Bak hierin de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg kerrie en koriander toe en roer goed door. Laat 2 minuutjes meebakken.
  • Snijd de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg spinazie erbij en roer door tot deze geslonken is.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag als de soep kookt en laat nog 20 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
  • Voeg de kidneybonen toe en laat even mee verwarmen.
  • Doe er naar smaak wat kokosmelk overheen voor het serveren

 

Eet smakelijk!


cure-661612_640.jpg

Van medicatie naar voeding als medicijn?

Voel jij je gehoord?

Als orthomoleculair therapeut zie ik dagelijks mensen met chronische klachten.

Hun leven wordt erdoor beheerst. Ze zijn teleurgesteld en gefrustreerd want ze worden niet werkelijk gehoord en gezien binnen de gezondheidszorg.

De (huis)arts of specialist kijkt naar dat kleine stukje wat binnen hun specialisme valt. Maar niet naar jou als geheel mens. En als je klacht niet past binnen het kader van een erkende ziekte, word je veelal niet naar wens geholpen. Ofwel je gaat naar huis met een recept voor (tijdelijke) symptoombestrijding.

Volgens mij gaat er iets niet goed. Het aantal mensen met leefstijl gerelateerde chronische aandoeningen stijgt gestaag: Diabetes type 2, overgewicht, stress- en burnoutklachten, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, hormonale verstoringen en huidklachten. En er lijkt maar geen oplossing voor te zijn.

We slikken massaal medicijnen. Die hebben bijwerkingen, zodat je op den duur een extra pil nodig hebt om de bijwerking van de andere pil te bestrijden en voor je het weet loop je de apotheek uit met een heel tasje en zijn je klachten nog steeds niet blijvend opgelost.

Wil jij het ook anders aanpakken?

Of ga je door zoals nu? Je begint 2020 zoals elk jaar met goede voornemens: allereerst schaf je een leuke sportoutfit aan, je moet er tenslotte wel een beetje leuk bijlopen. Je neemt je voor meer te wandelen, gezonder te eten en meer te ontspannen. En natuurlijk doe je mee aan Dry January.

Je vergeet die voornemens voordat het eind januari is, tot april ongeveer, dan ga je écht werken aan je zwembroek- of bikinilijf. Het lukt je misschien om een paar kilo af te vallen en je zit redelijk tevreden op het strand de kilo’s eraan te drinken met flesjes rosé.

In de loop van het jaar realiseer je je dat er iets niet goed gaat en doe je mee aan Stoptober.

Eind 2020 concludeer je dat je je goede voornemens niet uitgevoerd hebt, je nog steeds de klachten ervaart die je in januari ook al had en vraag je je af waarom het nou niet anders kan.

TIJD OM IETS TE VERANDEREN!

Als je voeding verkeerd is, kan medicatie niets voor je doen,

Als je voeding juist is, heb je geen medicatie nodig

Wat wil jij voor 2020?

Blijf je dit pad volgen of kies je er dit komende jaar voor om het slimmer aan te pakken? Om niet symptomen te bestrijden maar de oorzaak van je klachten te achterhalen en behandelen?

DUS: neem je je gezondheid in eigen handen? Ga je eens eerlijk kijken hoe het nu ervoor staat met je gezondheid. Waar heb je last van, wat is de oozaak, wat heb je nodig, wat zou beter kunnen en wat zou je nu deze keer écht blijvend kunnen veranderen in je leefstijl.

OM: beter te slapen en meer energie te krijgen, hormonale balans te krijgen, van je huidklachten af te komen, ontspannen door het leven te gaan, je diabetes 2 om te keren, gezond af te vallen, je leven niet te laten beheersen door de overgang of andere chronische klachten?

DUS NIET: symptoom bestrijdende medicatie, tijdelijke aanpassingen in je voeding en leefstijl of erger nog: een crashdieet.

MAAR: door te (laten) onderzoeken wat bij jou past en wat je nodig hebt, de oorzaken van je klachten aan te pakken en blijvend aanpassingen in je leefstijl door te voeren. Waar jij en je lichaam blij, energiek en gezonder van worden.

 

WIL JIJ DAT OOK? Boek een gratis kennismakingsgesprek in de praktijk in Oegstgeest of Noordwijkerhout en laat je vrijblijvend informeren: www.yournaturallife.nl/contact