Er zijn een aantal mogelijkheden om ter ondersteuning van een diagnose en behandelplan waarden te bepalen.
Let op: het is niet mogelijk losse testen af te laten nemen. Welke onderzoeken noodzakelijk of nuttig zijn, wordt bepaald tijdens het intake gesprek en zijn altijd onderdeel van een behandeltraject.
Om de oorzaak van je klachten te onderzoeken is het mogelijk bloedwaarden te (laten) prikken.
Denk aan testen op voedingsintoleranties, hormonen, schildklierfunctie, vitaminen- en mineralen tekorten of een check op je geslachtshormonen. Er is nog heel veel meer mogelijk dus vraag altijd naar de opties. Er kan getest worden via bloedonderzoek, speekseltesten, urinetesten of ontlasting.
De prijs is afhankelijk van welk onderzoek er uitgevoerd moet worden. Vooraf krijg je een prijsopgave. De uitslag is meestal binnen één tot twee weken bekend.
Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de bijbehorende consulten uit de aanvullende verzekering. Check dit altijd vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Via een vingerprik worden er 2 druppels bloed afgenomen en opgestuurd naar het Eqology laboratorium.
Een goede omega 3 index is een belangrijke basis voor je algehele gezondheid. Voor meer informatie lees hier verder.
De eerste test is gratis en na 5 maanden volgt er een hertest. Vraag naar de voorwaarden.
Via een vingerprik worden er 2 druppels bloed afgenomen en opgestuurd naar het Eqology laboratorium.
Vitamine D noemen we ook wel eens een pro-hormoon. Deze vetloplosbare vitamine is belangrijk voor vele processen in ons lichaam. En vitamine K2 bevordert de opname van D3. Veel ziektes worden veroorzaakt door calicificatie van onze weefsels. Calcium wordt dan niet opgenomen in onze botten en tanden waar het thuishoort, maar wordt opgenomen in onze zachte weefsels, waar het klachten veroorzaakt. Om te zorgen dat calcium op de juiste plek terecht komt, zijn D3 en K2 heel belangrijk.
De eerste test is gratis en na 5 maanden volgt er een hertest. Vraag naar de voorwaarden.
Onderzoek wijst uit dat er een relatie is tussen onze gezondheid en onze microbiota: onze darmbacteriën.
De bacteriën zijn betrokken bij ons immuunsysteem, kunnen bepaalde vitamines aanmaken en er is een zogenaamde brein-darm-connectie. Er wordt gecommuniceerd tussen onze hersenen en de darmen. Er zijn heel veel goede bacteriën, die bijdragen aan onze gezondheid, maar er zijn ook bacteriën die bij voorkeur wat minder aanwezig zijn in onze darm.
De samenstelling van de microbiota kan inzicht geven in onze gezondheidsstatus en vitaliteit.
Waarom je ontlasting laten testen? Inzicht in de samenstelling van je microbiota heeft de volgende voordelen:
– het helpt betere keuzes te maken qua voeding
– het kan de mogelijk oorzaak duidelijk maken van je huidklachten
– het verhoogt je vitaliteit en (sport)prestaties
– het helpt je spijsvertering te verbeteren en daardoor een betere opname van vitamines
-je kan er achter komen waarom je spijsverteringsproblemen hebt
Heb je interesse in een ontlastingsonderzoek? Tijdens een intakegesprek kunnen we bekijken wat we allemaal zouden willen meten in de ontlasting en zal ik een prijsopgave doen.
Dit is een holistische bloedtest. Heb je vage klachten zoals onverklaarbare vermoeidheid, niet lekker in je vel, spijsverteringsproblemen, huidklachten, slecht slapen of vage pijntjes? Misschien is deze test dan iets voor jou!
Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een hele waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel.
Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! De EMB-test is een holistische benadering van een bloedonderzoek en kan belastingen én energetische belastingen aantonen.
De test bestaat uit 3 onderdelen:
De volgende parameters en lichaamssystemen worden hierin getest:
De test kan gebruikt worden als onderdeel van een behandeltraject in mijn praktijk. Hiermee kan inzichtelijk gemaakt worden welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan je klachtenbeeld.
Hoe gaat de EMB test in zijn werk?.
Met een kleine prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger tijdens het intakegesprek. Dit is niet pijnlijk. Het bloed wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd waarmee ik samenwerk (EMBTest BV).
De test kan ook als speekseltest afgenomen worden, dit is interessant bij kinderen.
Over het algemeen is binnen 2 weken de uitslag bekend. Je ontvangt een rapport met conclusies en aanbevelingen op maat.
Indien je een EMB-bloedtest wilt laten afnemen, kies dan bij het maken van een afspraak in de online agenda Intake + EMB.
Het bedrag is opgebouwd uit:
– kosten voor de bloedtest zelf (prikset en laboratoriumkosten) plus verzendkosten
– het intakegesprek van 60 minuten incl. bloedafname
– de analyse door het laboratorium
– uitwerken van toelichting op de uitslag incl. advies voeding, leefstijl en supplementen
– het toelichten van de uitslag tijdens het bespreekconsult van 45 minuten
– check-up per email na ongeveer 6-8 weken inzake vervolgstappen
De bloedtest zelf wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, de orthomoleculaire (vervolg)consulten worden door de meeste zorgverzekeraars wel (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.
Als de ernst van de klachten daar aanleiding toe geeft, kan het zijn dat er vervolgconsulten nodig zijn om opvolgende stappen in het herstelproces te nemen. De kosten van deze extra consulten zijn niet inbegrepen bij de prijs.
De bloedtest kan NIET op DONDERDAGEN en VRIJDAGEN worden afgenomen. Er kan dan wel gekozen worden voor een speekseltest.
Een hertest kan afgenomen worden tussen de 3-6 maanden na afname van de eerste test. De kosten hiervan zijn € 195.
Dit is inclusief: prikconsult: EMB laboratoriumkosten, uitwerking advies, bespreekconsult 30 minuten
Het is nu ook mogelijk de EMB-bloedtest thuis af te nemen. De procedure is als volgt: