Hormoontherapie

Vol in de kracht van je leven
Hormoontherapie

Laat je hormonen vóór je werken


Maak afspraak

post 03


MET HORMOONTHERAPIE  ALLE HORMONEN IN BALANS

Bij het woord hormonen denken we vaak vooral aan de geslachtshormonen, want die kunnen ons vrouwen soms vreselijk in de weg zitten. Maar ons hormonale stelsel omvat veel meer hormonen dan oestrogeen en progesteron.

Er zijn 3 denkbeeldige hormonale assen te benoemen: de geslachts-as, de schildklier-as en de stress-as. Al deze hormonen moeten op een bepaalde manier met elkaar samenwerken, maar dat gaat niet altijd goed. Vooral als de stress-as uit balans raakt, kunnen anderen hormonen ook klachten gaan geven.

De verschillende hormonale assen beïnvloeden elkaar.

Zo kan stress ervoor zorgen dat je schildklier gaat vertragen. Stress betekent immers overleven. En ons lichaam gaat altijd voor overleven op de eerste plaats. Het metabolisme is dan even minder belangrijk. Alle energie gaat naar stresshantering. Het gebeurt regelmatig dat mensen na een lange periode van stress moeten vaststellen dan ze wat kilo’s erbij hebben gekregen.

Stress kan er ook voor zorgen dat je niet zwanger kan raken. Als het lichaam in de overlevingsstand staat, is het niet het moment om je voort te planten.

Onze hormonen bepalen dus bijna alles. Het positieve nieuws is dat we zelf meer invloed hebben op onze hormonen dan we denken. Met voeding, beweging, stressmanagement en eventueel ondersteunende supplementen kan het leven een stuk aangenamer worden.

En vergeet niet dat er veel omgevingsstoffen zijn die ons hormonale stelsel ongemerkt negatief beïnvloeden.

Op het plaatje hieronder is schematisch weergegeven hoe de hypothalamus en de hypofyse, dit zijn hersengebieden, een hele belangrijke rol spelen in het aansturen van de bijnieren, de schildklier en onze geslachtsorganen.

HORMOONTHERAPIE

Welke klacht je ook hebt: ben je in de overgang en ervaar je veel klachten, heb je last van PMS, lukt het je niet om zwanger te raken, is je schildklier vertraagd, heb je huidklachten of zit je gewoon helemaal niet lekker in je vel en ben je altijd moe?

Bij Your Natural Life gaan we zoeken naar de oorzaak van je klacht. Via een reguliere arts zal het probleem vaak onderdrukt worden door het voorschrijven van hormonale anticonceptie of iets dergelijks, maar dit kan de disbalans groter maken en andere klachten veroorzaken.

inner 3

NU: HET HORMONEN-IN-BALANS-PROGRAMMA INCL. HORMOON-SPEEKSELTEST

Wil jij nu wel eens weten hoe het zit met jouw hormoontjes?

Meld je aan voor het Hormonen-in-balans-traject! Deze bestaat uit:

  • uitgebreide intake van 60-75 min. en aanvraag Hormoon-speekseltest
  • uitgewerkt behandeladvies op maat inclusief een E-book met hormoonproof-recepten
  • bespreekconsult uitslag en advies van 45 min.
  • check-up consult van 30 min. na 6-8 weken
Prijs: in de maanden juni en jul 2024 van € 365 voor € 299 incl. de kosten van de test

ALGEMENE TARIEVEN

Een behandeltraject bestaat minimaal uit een intake (60 minuten), een uitgewerkt behandeladvies en een bespreekconsult (45 minuten). Dit kost bij elkaar € 200.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consulten uit de aanvullende verzekering. Kijk op www.zorgwijzer.nl of jij in aanmerking komt voor vergoeding.


Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld