Mijn naam is Yvonne Kuijpers, Orthomoleculair Hormoontherapeut

Van Sickcare naar Selfcare

Ik heb me altijd verbaasd over hoe mijn huisarts te werk ging als ik met een klacht kwam.
Al toen ik 12 was kwam ik bij de huisarts omdat ik zo vaak hoofdpijn had en rugpijn. Meestal zat hij al klaar met zijn schrijfblokje met recepten om pijnstillers voor te schrijven en het bijkomende advies was om in bed te blijven. Ik was altijd al zo’n kind dat alles wilde begrijpen: waarom, hoe komt dit. Kinderen eigen, maar zo ben ik nog steeds. Onderzoekend en willen begrijpen wat de reden of achtergrond is. Van alles, maar vooral als het over mijn gezondheid gaat. Want als je het waarom weet, de oorzaak, dan kan je daar aan werken en de symptoombestrijdende medicatie die heb je dan niet meer nodig.

Toen ik het lef had mijn huisarts te vragen of we niet iets anders konden doen dan pillen slikken, keek hij mij over de rand van zijn leesbril streng aan en zuchtte, okee je kan eens naar Mensendieck houdingstherapie gaan maar ik denk niet dat dat wat helpt.
Het heeft me enorm geholpen al was het uiteindelijk niet DE oplossing. Maar als 12 jarige met te grote borsten liep ik altijd voorover om die dingen een beetje te verdoezelen en dat gaf veel spanning in mijn nek en rug.
Pas veel later, toen ik mijn orthomoleculaire studie ging volgen, begreep ik dat mijn niet zo’n leuke jeugd, waarvan ik de herinneringen volledig weggestopt had, mij nog steeds een stressvol en altijd alert mens maakten waardoor ik me maar heel slecht kon ontspannen. Dat is een hele andere invalshoek dan een pijnstiller voorschrijven.

En zo kwam ik er ook achter wat ik kon doen aan mijn hypoglycaemie, waardoor ik regelmatig flauw viel, hoe ik van mijn eczeem kon afkomen zonder de eeuwige hormoonzalf, dat mijn migraines werden veroorzaakt door De Pil, dat het niet normaal is al je de hele maand gespannen borsten hebt en dat je uiteindelijk niet blijvend en gezond afvalt met calorieën tellen.

Mijn orthomoleculaire opleiding was eigenlijk een hobby maar al snel werd het mijn beroep. Want ja, dit moet iedereen toch weten! Het heeft me gestimuleerd om door te studeren met de nodige mooie diploma’s in de pocket, waaronder die van Hormoontherapeut. Onze hormonen vertellen ons alles! Als het goed werkt, is het een prachtig zelfregulerend systeem. Mooi toch?!

Wil jij ook het heft in eigen handen nemen en je eindelijk eens echt fit en energierijk voelen, met een gezond gewicht, met een gezonde huid en leren hoe je je zelf weer in balans kunt krijgen?
Dan ben je van harte welkom in de praktijk.
Boek gerust een gratis kennismakingsgesprek om te ontdekken wat ik voor jou kan doen.Benieuwd hoe een orthomoleculair therapeut te werk gaat? Check deze blog of kijk dan dit korte filmpje.

yvonne kijpers 1
Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld