Mijn naam is Yvonne Kuijpers, Orthomoleculair Therapeut

HUIDKLACHTEN? WAAROM HEB IK DIT EN HOE KOM IK ER VANAF?!

Een aantal jaren geleden kreeg ik in het voorjaar last van mijn hooikoortsklachten en tegelijkertijd kreeg ik wat jeukende bultjes rond mijn ogen.
Voor ik het wist zat mijn gezicht onder de rode bultjes en werd mijn huid droog en schilferig. Ik dacht: ik ben orthomoleculair therapeut, de oplossing moet van binnenuit komen dus dat ga ik even fixen.

Dat viel nog niet mee en dan verval je in paniekvoetbal: gluten eruit, zuivel eruit, anti-histamine dieet, komkommermasker, probiotica, de volgende dure crème, appelzijn erop, aloë veraplant gekocht en smeren maar, peeling bij de huidtherapeut, intolerantietest, etc. You name it en ik heb het gedaan. Resultaat: NUL.

Het werd steeds erger en het ging mijn stemming op den duur ook wel beïnvloeden. Als ik ‘s-morgens in de spiegel keek, hoopte ik dat het wat beter zou zijn dan gisteren..
Maar nee, wie IS die vrouw in de spiegel? Ik had er alles voor over om van die vreselijk huidklachten af te komen, maar WIE kon mij vertellen WAT ik moest doen?
Toen kwam de Corona-lockdown en het ging me flink parten spelen want ik had de hele dag de tijd ermee bezig te zijn.
Dat was het keerpunt. Ik wilde het niet accepteren voor wat het was. De jeuk en pijn was ik helemaal zat. Ik heb hulp gezocht bij een collega. Na een uitgebreid ontlastingsonderzoek kwam de aap uit de mouw. Een of anderen foute bacterie in de darmen veroorzaakte mijn huidklachten. Een herstelplan op maat hielp mij binnen een paar maanden van mijn huidklachten af.

Hoe is het nu?
Het heeft me doen beseffen dat de behandeling van huidklachten ingewikkeld is en specialisatie vereist. In de tussentijd heb ik alle beschikbare opleidingen en cursussen gevolgd die de behandeling van de huid op een holistische manier benaderen, zodat ik een huidspecialist kon worden. Want dat wilde ik graag: andere mensen van hun acné, eczeem, rosacea of psoriasis afhelpen op holistische wijze. De oplossing komt van binnenuit, maar wat je erop smeert is zeker ook belangrijk.

Ik word weer blij als ik in de spiegel kijk: die vrouw ken ik en wat kijkt ze gelukkig! Mijn huid ziet er beter uit dan ooit, ondanks hormonale fase, stress of wat ik eet. Geen zorgen meer, want ik weet nu wat ik kan doen als mijn huid opspeelt, wat overigens bijna niet meer gebeurt. En oh ja, hooikoorts is ook verleden tijd.

Als één ding me duidelijk geworden is, is dat de reguliere behandeling van huidklachten vaak niet toereikend is: de oplossing komt van binnenuit! Een huidklacht is een signaal van je lichaam dat er iets niet goed gaat aan de binnenkant.
Ik kan nu de puzzel leggen, om te ontdekken wat de oorzaak is van een huidklacht.

Mensen die mij kennen weten

– Dat mijn familie inclusief 2 flatcoated retrievers mijn nummer één zijn
– Dat ik eerlijk ben en soms wat direct, maar daardoor komen we snel tot de kern samen
– Dat ik niet snel opgeef, dus als jij het de tijd geeft komen we tot de oorzaak en oplossing van jouw klacht
– Dat ik een flinke boekentik heb: mijn overvolle kast is daar getuige van
– Ik gezonde voeding belangrijk vind maar niet van koken houd, dus ik ben van de simpele, voedzame en snelle gerechtenBenieuwd hoe een orthomoleculair therapeut te werk gaat? Check deze blog of kijk dan dit korte filmpje.

yvonne kijpers 1
Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld