Chiazaad: een superfood

chiazaad-2.jpg

Je hebt vast wel eens gehoord van chiazaad. Dit gezonde zaadje uit Midden- en Zuid-Amerika wordt beschouwd als een superfood.

En terecht want chiazaad is rijk aan omega 3 , eiwitten, b-vitaminen, fosfor, mangaan, magnesium, ijzer, calcium en zink.
Daarnaast heeft het een grote anti-oxidatieve werking. De zaadjes bevatten veel vezels die goed zijn voor ons microbioom en geven een verzadigend gevoel zodat ze ook goed toepasbaar zijn bij het afvallen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chiazaad kan helpen bij diabetes type 2, hart- en vaatziekten, ontstekingen en hoge bloeddruk.
Let op: pas op als je medicatie gebruikt die het bloed verdunnen of de bloeddruk verlagen, kun je deze zaadjes beter niet eten omdat ze dezelfde werking hebben.

De positieve werking van chiazaad is optimaal als je de zaadjes eerst maalt en/of weekt voor gebruik. Als je ze weekt ontstaat er een soort gelei. Hierdoor kan je er in combinatie met fruit heerlijke puddinkjes van maken.

Yvonne Kuijpers

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld