Tiramisu-chiapudding

Tiramisu-Chia-Pudding-4.jpg
Tiramisu-chiapudding

Dit is wel een van mijn favorieten! Ook prima als toetje of een lekkere verwen tussendoortje.

Ingrediënten voor 2 porties:

Vanille laag

  • 45 gr chiazaden
  • 240 ml amandelmelk
  • 5 ml vanille-extract
  • 30 ml Ahornsiroop

Chocolade koffie laag

  • 35 gram Chiazaden
  • 60 gr Espresso Shots of sterke koffie, lauw
  • 20 gram ongezoet cacaopoeder
  • 180 ml amandelmelk
  • 30 ml Ahornsiroop

Yoghurt laag

  • 240 ml plantaardige yoghurt naar keuze, ik gebruikte kokos-vanille yoghurt, wil je onbewerkt eten, kies dan gewoon pure kokosyoghurt (Abbot & Kinney)
  • 2,5 ml vanille-extract

Serveren

  • ½ eetlepel ongezoet cacaopoeder
  • 1 el pure chocolade geschaafd, optioneel

Instructies

  • Roer in één kom alle ingrediënten voor de vanillelaag. Dek af met een deksel en zet een nacht in de koelkast.
  • Roer in een andere kom alle ingrediënten door elkaar – zorg ervoor dat de koffie lauw is. Dit helpt het cacaopoeder in het mengsel op te lossen. Sluit af met een deksel en zet een nacht in de koelkast.
  • Roer na een uur met een vork door om te voorkomen dat de zaden klontjes vormen.

De volgende dag

  • In glazen glazen potten wissel je chocoladechiapudding, plantaardige yoghurt en vanillechiazaadpudding af tot je de bovenkant van de potten bereikt.
  • Voeg voor de laatste laag plantaardige yoghurt, een beetje cacaopoeder en eventueel geschaafde pure chocolade toe.

Opmerkingen

Bewaring: Bewaar in een afgesloten glazen pot in de koelkast gedurende maximaal 4 dagen.

Yvonne Kuijpers

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld