Bloemkool-nasi
Bloemkool-nasi is een heerlijk gezonde versie van de tradionele nasi met witte rijst.
Ingriënten voor 2 personen:
- 200 gram bloemkoolrijst (kant en klaar te koop in de supermarkt of zelf raspen)
- 2 gesnipperde uien
- 1 paprika in blokjes
- 200 gram taugé
- 150 gram prei in ringen
- 3 tenen gehakte knoflook
- 1 eetlepel Tamarin
- 2 eieren
- Zout en peper
- Kokosolie
Zelf kruidenmix maken:
- 1 tl kurkuma
- 2 tl kerrie
- 1 tl laos
- 1 tl gemberpoeder
Bereiden:
- Verwarm de olie in de pan, bak ui en knoflook en voeg daarna prei en paprika toe
- Doe de gemengde kruiden erbij en vervolgens de bloemkoolrijst, roer alles goed door elkaar
- Doe er naar smaak wat tamarin doorheen plus peper en zout
- Bak ondertussen 2 spiegeleitjes
- Voeg op het laatst de taugé toe zodat het knapperig blijft.
Optie: doe er 100 gram blokjes kipfilet p.p bij of i.p.v. de spiegeleieren.