Tiramisu-chiapudding
Dit is wel een van mijn favorieten! Ook prima als toetje of een lekkere verwen tussendoortje.
Vanille laag
- 45 gr chiazaden
- 240 ml amandelmelk
- 5 ml vanille-extract
- 30 ml Ahornsiroop
Chocolade koffie laag
- 35 gram Chiazaden
- 60 gr Espresso Shots of sterke koffie, lauw
- 20 gram ongezoet cacaopoeder
- 180 ml amandelmelk
- 30 ml Ahornsiroop
Yoghurt laag
- 240 ml plantaardige yoghurt naar keuze, ik gebruikte kokos-vanille yoghurt, wil je onbewerkt eten, kies dan gewoon pure kokosyoghurt (Abbot & Kinney)
- 2,5 ml vanille-extract
Serveren
- ½ eetlepel ongezoet cacaopoeder
- 1 el pure chocolade geschaafd, optioneel
Instructies
- Roer in één kom alle ingrediënten voor de vanillelaag. Dek af met een deksel en zet een nacht in de koelkast.
- Roer in een andere kom alle ingrediënten door elkaar – zorg ervoor dat de koffie lauw is. Dit helpt het cacaopoeder in het mengsel op te lossen. Sluit af met een deksel en zet een nacht in de koelkast.
- Roer na een uur met een vork door om te voorkomen dat de zaden klontjes vormen.
De volgende dag
- In glazen glazen potten wissel je chocoladechiapudding, plantaardige yoghurt en vanillechiazaadpudding af tot je de bovenkant van de potten bereikt.
- Voeg voor de laatste laag plantaardige yoghurt, een beetje cacaopoeder en eventueel geschaafde pure chocolade toe.
Opmerkingen