Recept ontbijtkoek

ynl-3-1280x720.png

Recept ontbijtkoek

Vroeger was ik zo gek op ontbijtkoek. En voordat ik in dit vak rolde en nog geloofde wat Sonja Bakker zei, at ik daar dus ook veel van. Lekker met boter, gezond tussendoortje toch? Nou nee, als het roomboter is, is dat het enige wat er gezond aan is, maar verder is het eerste ingrediënt op de het etiket glucose-fructosestroop. Het heeft dezelfde werking als suiker, alleen kan je lichaam het niet gebruiken voor energie, omdat je lever dit niet goed kan afbreken. Als je veel glucose-fructosestroop eet, het zit veel in bewerkte voeding, dan kan dit leiden tot een vervette lever.

Dit lekkere recept is een gezonde variant van ontbijtkoek, glutenvrij en met veel eiwit, gezond vet en laag in koolhydraten.

Ingrediënten:

  • 60 gr appelvezels
  • 60 gr lijnzaad
  • 20 gr boekweitvlokken
  • 200 gr kwark of sojayoghurt
  • 3 eieren
  • 40 gr plantaardig eiwitpoeder
  • 10 gr kaneel of koekkruiden
  • snufje Himalaya zout of Keltisch zeezout
  • stevia naar smaak
  • 2 el notenolie
  • 16 gr wijnsteenbakpoeder

Bereiden:

  • Verwarm de oven op 160 graden
  • Mix alles door elkaar en doe het in een cakevorm of broodvorm (invetten of bakpapier gebruiken)
  • Bak 60 minuten en check met een prikker of het gaar is

Eet smakelijk!

 

 

Yvonne Kuijpers

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld