Deze Citroen Kokoscake is lekker fris van smaak en… zonder suiker.
Benodigdheden:
- 90 g kokosmeel
- 1/4 tl Himalayazout
- 100 g kokosolie
- 200 ml kokosmelk (blikje zonder suiker)
- 2 el biologische citroensap
- 1 el citroenrasp (altijd bio i.v.m bestrijdingsmiddelen)
- 6 biologische eieren
- 1 el vanille extract of een 1/2 tl bourbon vanillepoeder
- 12 druppels vloeibare stevia (naar smaak)
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in de kom
- Mix alles met een handmixer goed door elkaar tot het een glad mengsel is
- Mix niet te lang, want dit kan zorgen voor het instorten van je eindresultaat
- Check of je beslag zoet genoeg is en voeg zo nodig extra stevia naar smaak toe
- Neem een springvorm van 20 cm of een cakeblik en vet deze in of bekleed met bakpapier
- Doe het beslag erin, verdeel het goed en maak de bovenkant egaal
- Bak het in ca. 40 minuten in een voorverwarmde hete lucht oven op 170 graden
Zonder hete lucht zal de baktijd iets langer zijn. Klop op het midden om te beoordelen of de cake klaar is. Dit mag niet meer zacht zijn.