Waarom bijna iedereen omega 3 nodig heeft

EQ_Test_Kit_1_Pack_450x4501.jpg

Waarom bijna iedereen omega 3 nodig heeft

Sinds een aantal maanden biedt Your Natural Life nieuwe testen aan: de Ecology omega 3 index test, de mineralen test en de D3/K2 index test.

Ik wilde het niet geloven toen de resultaten binnenkwamen: bijna iedereen heeft een tekort aan omega 3! Ik eet regelmatig vette vis en neem een supplement maar zelfs mijn eigen waarde was niet op orde! In de test wordt gekeken naar het gehalte aan omega 3 en de verhouding tot omega 6. Waarom is dat belangrijk? Als de inname van omega 6 ten opzichte van omega 3 te hoog is, raakt het lichaam in een staat van (laaggradige) ontsteking. En dit kan allerlei klachten veroorzaken.

Wat doet omega 3 voor ons? Het zorgt ervoor dat onze celmembranen (de celwandjes) soepel blijven. En soepele celwanden zijn belangrijk voor een gezonde celstofwisseling. Opname van vitaminen en mineralen en afvoer van afvalstoffen. Onze celwanden zijn opgebouwd uit vetzuren. Voldoende omega 3 zorgt voor ondersteuning van het immuunsysteem, vertraagt de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en infectieziekten maar draagt ook bij aan een normale werking van de spieren, gezonde hersenen, een normaal gezichtsvermogen en remt ontsteking, ook bijv. in de huid bij acné.

Onderzoek wijst uit dat een dagelijkse inname van omega 3 vetzuren ervoor zorgt dat de celwanden weer vloeibaar worden. Als er een tekort is, duurt dit minstens 4 maanden. Een rode bloedcel leeft ongeveer 120 dagen, dus als deze zich vernieuwd heeft kan je een hertest doen om te zien hoe jouw omega 3 index verbeterd is.

Om voldoende omega 3 binnen te krijgen, zou je 3-4 keer per week vette vis moeten eten. En dat is dan voldoende om je goede waarde te onderhouden. Bij een tekort is dat te weinig om het in te lopen. Eigenlijk ontkomen de meeste mensen er dus niet aan om een supplement omega 3 in te nemen.

Als onze cellen goed functioneren, is er een goede basis gelegd voor onze algehele gezondheid.

Hoe kom je aan een tekort? Als je geen vette vis eet, niet een supplement gebruikt of een supplement van slechte kwaliteit en daarnaast gezondheidsproblemen hebt, lo0p je al snel een tekort op. Daarnaast is de kwaliteit van vis in de winkels lang niet altijd goed. Kweekvis krijgt niet de juiste voeding en daardoor is het gehalte aan omega 3 vaak verlaagd in de vis aanwezig en het bevat vaak zware metalen en microplastics door onze vervuilde oceanen.

Ik kan nog een apart hoofdstuk wijden aan omega 3 supplementen. Er is veel troep op de markt. Is het wel voldoende gezuiverd? Hoe hoog is de dosis. Vaak bevatten de softgels maar 500 mg of soms 1000 mg per softgel. Ook dat is niet altijd voldoende om een tekort aan te vullen. Daarnaast vinden veel mensen de softgels van 1000 mg veel te groot om door te slikken. Bij Your Natural Life werken we met een vloeibare visolie in een flesje. Zonder vissmaak en met een natuurlijke citroen of sinaasappelsmaak. Zodat het makkelijk is tijdelijk hoger te doseren.

Wil jij eens testen hoe het is met jouw omega 3 index? Laat het me weten. Ik bied jou de eerste test gratis aan i.c.m. een visolie programma van 6 maanden. De tweede afname kit voor de hertest ontvang je in maand 5. Deze test krijg je voor de helft van de prijs.

Meer weten? Stuur gerust een email naar yvonne@yournaturallife.nl

 

 

WIL JIJ INFORMATIE OVER DE DIVERSE TESTEN EN PRODUCTEN VAN ECOLOGY? Stuur een mailje naar yvonne@yournaturallife.nl en je ontvangt alle info in de mail.

Yvonne Kuijpers

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld