Havermout-appel-brood
Een heerlijk alternatief voor de traditionele boterham
Ingrediënten havermout-appel-brood
250 gram havermout, gemalen
30 gram gemalen lijnzaad
30 gram pompoenpitten
3 el kaneel
3 eieren
190 ml amandelmelk melk
snuf zout
2 kleine appels (Elstar)
optioneel: 2 el rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden voor
Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes
Maal de havermoutvlokken in de blender tot meel
Meng alle droge ingrediënten door elkaar
Voeg de eieren en de melk erbij en mix dit met de blender of handmatig door elkaar. Indien het beslag te dik is, voeg wat meer melk toe
Schep de appel en de rozijnen (optioneel) door het beslag
Bekleed het bakblik met bakpapier.Zet het brood in de oven en laat dit 45 minuten bakken. Kijk met een sateprikker of vork of het brood gaar is.