Coleslaw is gezond en lekker fris en kan in allerlei variaties gemaakt worden. Hierbij mijn versie:
Coleslaw-recept (2 porties):
* 100 gram spitskool of witte kool
* 100 gram wortel
* 100 gram rode kool
Voor de saus:
* 3 eetlepels Griekse Yoghurt (10%)
* 2 eetlepels (homemade) mayonaise of mayo zonder suiker
* 1 eetlepel appelazijn of andere azijn
* peper en zout
Oke, ik ben dus geen keukenprinses. Dus ik was begonnen met een poging om de kolen julienne te snijden, want dat staat zo leuk. Maar..dat valt nog niet mee om van die keurige dunne reepjes te snijden.
Gelukkig een hakmolen in de kast staan, dus daar heb ik het ingegooid. Dat wordt het nog wat fijner en dat is eigenlijk wel lekker vond ik.
Dus..kolen (neem de kool die je lekker vindt) julienne snijden of in de hakmolen, ingrediënten voor de dressing door elkaar kloppen en door het koolmengsel scheppen.
Lekker een tijdje in de koelkast zetten, misschien zelfs een dag van tevoren, dan wordt de kool wat zachter en komen de smaken lekker samen.
Een gezond en fris bakje vezels dus. Maak gewoon een hele bak en eet ook eens wat bij de lunch dan kom je goed aan je groenten voor de dag!
Eet smakelijk