Recept courgette-spinazie soep
Vind je het moeilijk om voldoende groente aan je menu toe te voegen? Maak dan eens een groentesoep! Dit is een eenvoudige manier om je hoeveelheid groente per dag een beetje op te krikken.
Ingrediënten voor 2 porties: (of liever nog maak een hele pan en doe porties in de vriezer)
1 Ui
2 Teentjes knoflook
1 el Kerriepoeder
1 tl Gedroogde koriander
1 Courgette
Spinazie 100 g
Groentebouillon 750 ml (bouillonblokje Zonnatura)
50 gram kidneybonen
Beetje Kokosmelk naar smaak
Bereiden:
- snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een soeppan met kokosolie op middelhoog vuur.
- Bak hierin de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet.
- Voeg kerrie en koriander toe en roer goed door. Laat 2 minuutjes meebakken.
- Snijd de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg spinazie erbij en roer door tot deze geslonken is.
- Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag als de soep kookt en laat nog 20 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
- Voeg de kidneybonen toe en laat even mee verwarmen.
- Doe er naar smaak wat kokosmelk overheen voor het serveren
Eet smakelijk!