Salade met vijgen en granaatappelpitjes

figs-1620590_1920-1-1280x829.jpg

Salade met vijgen en granaatappelpitjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram babyspinazie
  • 2 vijgen (in vieren gesneden)
  • 100 gram schapenfeta
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 8 cherrytomaatjes

 

VOOR DE DRESSING:

  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 eetlepel granaatappelazijn
  • sap van een halve citroen
  • peper/zout

HOE:

  • Snijd de vijgen in partjes van vier en de cherrytomaatjes in partjes van 2
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan voor ongeveer 2 minuutjes op laag vuur
  • Maak een dressing van de olijfolie, granaatappelazijn, citroensap en breng op smaak met een snuf peper en zout
  • Verdeel de spinazie over de borden. Leg op elk bord vier stukjes vijg en acht stukjes cherry-tomaat.
  • Verkruimel de feta, de geroosterde pijnboompitten en tot slot ook de granaatappelpitjes over de borden.
  • Verdeel als laatste de dressing over de beide borden.

eet smakelijk!

Yvonne Kuijpers

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld