Salade met vijgen en granaatappelpitjes
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram babyspinazie
- 2 vijgen (in vieren gesneden)
- 100 gram schapenfeta
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 100 gram granaatappelpitjes
- 8 cherrytomaatjes
VOOR DE DRESSING:
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 1 eetlepel granaatappelazijn
- sap van een halve citroen
- peper/zout
HOE:
- Snijd de vijgen in partjes van vier en de cherrytomaatjes in partjes van 2
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan voor ongeveer 2 minuutjes op laag vuur
- Maak een dressing van de olijfolie, granaatappelazijn, citroensap en breng op smaak met een snuf peper en zout
- Verdeel de spinazie over de borden. Leg op elk bord vier stukjes vijg en acht stukjes cherry-tomaat.
- Verkruimel de feta, de geroosterde pijnboompitten en tot slot ook de granaatappelpitjes over de borden.
- Verdeel als laatste de dressing over de beide borden.
eet smakelijk!