Zoete aardappel boterham
Als mijn cliënten darmklachten hebben en/of huidklachten, adviseer ik hen vaak tarwe en gluten even te laten staan. Je ziet de schrik op de gezichten want wij Nederlanders houden wel van een boterhammetje en het is zo super makkelijk.
Gelukkig zijn er genoeg lekkere alternatieven. Bijvoorbeeld deze zoete aardappel plakken met beleg.
Ingrediënten (2 p):
- 1 zoete aardappel (oranje of paars): snij in plakken van 1-1,5 cm over de lengte
- 1 avocado of zachte geitenkaas
- 2 hard gekookte eieren
- 150 gr cherrytomaatjes
Bereiden:
- Smeer de plakken aardappel in met wat olijfolie en gril om en om 15 minuten in de grilpan of tosti-ijzer tot ze gaar zijn
- Besmeer met geprakte avocado of bijv. zachte geitenkaas
- Leg er een gekookt ei in plakjes op
- Bestrooi met zeezout en peper naar smaak
- Garneer met tomaatjes
Zoete aardappel bevat gezonde vezels voor onze darmbewoners, veroorzaakt geen suikerpieken en is super gezond.
Eet smakelijk!