Lijnzaadcrackers: gezond & lekker

seeds-2267092_12801-1-1280x853.jpg

Koolhydraatbeperkt eten? Als je toch trek hebt in een cracker, maak dan eens lijnzaadcrackers. Gezond & lekker!

Ingrediënten:

125 gr. gebroken lijnzaad

25 gr. sesamzaad

50 gr. zonnebloempitten

50 gr. pompoenpitten

1 tl zout

180 ml water

3 el gedroogde kruiden naar keuze (bijv. Provençaalse)

 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Meng de zaden en pitten met het zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit 30 minuten staan.

Als het vocht is opgenomen is er een soort beslag ontstaan. Meng nu de gedroogde kruiden erdoorheen. Doe het beslag op de bakplaat, leg er een vel bakpapier op en rol het plat met een deegroller of lege fles.

Verwijder dan het bovenste bakpapier en bak in de oven 25-30 minuten tot het knapperig is. Snijd de plak in gelijke stukken met een pizzasnijder. Indien nodig nog even omdraaien om de onderkant knapperig te krijgen.

Je kan de crackers bijvoorbeeld beleggen met ei, guacamole, notenpasta of makreelsalade.

Eet smakelijk!

 

 

Yvonne Kuijpers

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld